2017. május 8., hétfő

Mentás - epres reggeli, zabpehellyel.

Tökéletes és nagyon finom reggeli, hozzáadott cukor, tej nélkül 😊

Egészséges szénhidrátokat, rostot, fehérjét, természetes cukrokat tartalmaz, amelyek nagyon fontosak, hogy energikusan induljon a nap és hogy ne kopogjon a szemünk mire majd az ebéd lesz. 

Mivel sok benne a rost, amely lassítja a szénhidrátok hirtelen felszívódását, az eredmény az, hogy nem emelkedik meg hirtelen vércukorszintünk, eltelít és nem jön ránk farkaséhség néhány órán belül éééés valóban nagyon finom😋

Édesapáméktól nagyon sok friss mentát kaptam és annyira imádom az ízét, illatát, hogy egyből elkezdett járni az agyam, hogy milyen finomságokat fogok belőle készíteni. Elsőként ez a frissítő reggeli jutott az eszembe :)

Csupán 3 fő összetevőből áll.

Hozzávalók:
  • 1 érett banán
  • 2 marék friss eper
  • 3 evőkanál lágy zabpehely (lehet gluténmentes is)
  • 2-3 szál friss menta
  • 1-1 teáskanál zabpehely és puffasztott hajdina/köles/amaránt a tetejére díszíteni - opcionális

Elkészítés:

  • A banánt, epret, mentát tegyük a turmix gépbe és turmixoljuk pépesre.
  • Ezután tegyük bele a lágy zabpelyhet és azzal is jól turmixoljuk össze.
  • Díszíteni friss eperrel, mentával és puffasztott gabonákkal, magvakkal, aszalványokkal is lehet.


Jó étvágyat!

Iza.

Nincsenek megjegyzések: