2015. március 25., szerda

Medvehagymakrém; csak természetesen!

Ez a finom, kicsit habos, kicsit fokhagyma ízű medvehagymakrém csak természetes összetevőket tartalmaz. Nem kell benne semmit megfőzni, vagy párolni. Kevés hozzávaló kell az elkészítéséhez és a fő összetevők tápegész formában kerül bele, úgy ahogy a természet megalkotta. Vegán életmódot folytatók is bátran ehetik.

Hogy milyen jótékony hatása van egészségünkre a medvehagymának, azt itt elolvashatod.


Hozzávalók:
  • 200 g napraforgó mag
  • 1 marék friss medvehagyma (lehet fél marék is ha kevésbé intenzív ízt szeretnél)
  • Ízlés szerint Himalaya só, frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt pirított tökmagolaj
  • 8 evőkanál tisztított víz
Elkészítés:
  • 150 g napraforgó magot áztassunk be kb 1 órára szobahőmérsékletű, tiszta vízbe.
  • Közben kávédarálóban daráljuk le a megmaradt 50 g, száraz napraforgó magot, liszt/por állagúra
  • A vízben áztatott napraforgómagot 1 óra után szűrjük le.
  • A medvehagymát vágjuk össze.
  • Az egész napraforgómaot, a darált napraforgómagot, a sót, borsot, az olajat és néhány kanál vizet tegyünk az aprítógépbe és jól aprítsuk össze.
  • Majd adjuk hozzá a többi vizet is, így éri el krémes és kissé habos állagát.
 Tippek Izától:
  • A tökmagolaj helyett egyéb hidegen sajtolt olajat is adhatsz hozzá.
  • Tálalni bármilyen kenyérkével, pászkával, pirítóssal nagyon finom. Mindenféle idényzöldséggel és csírákkal együtt pompás.
  • A medvehagyma íze és illata a fokhagymához hasonlít, ezért ha olyan helyre mész, akkor gondold meg a medvehagymakrém fogyasztását, mert Te is illatozhatsz tőle.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nagy ölelés :)
Iza.

Nincsenek megjegyzések: