2015. február 19., csütörtök

Gluténmentes, magos nasi.

Ez a rágcsi extrán ropogós és teljesen egészséges, hiszen nem tartalmaz búzalisztet, hozzáadott olajat, vagy zsírt, cukrot sem mert ez egy sós nasi. Ezen kívül sem tojást sem tejet nem kell hozzáadni; csakis magokat és hajdinalisztet. 

Én nagyon szeretem :) Jujj olyan Isteni, amikor az enyhén pörkölt szezámmagra ráharapsz és ropog a szádban, el tudod képzelni?

Aki vegán vagy paleo életmódot folytat, nekik is tökéletes választás. Tízóraira vagy uzsonnára is kiváló vagy ha korog a gyomrod és ebből nasizol, azt is büntetlenül teheted.

Az ötletet a chia pizza receptem adta. Én annak nagyon szeretem a „tésztáját”. Ha ezt csinálok, nagyon hamar elfogy, nem üli meg a gyomrunkat, ásványokkal, vitaminokkal tölt fel. Ezzel szemben a fehér búzalisztből készült pizza alaptészták szinte teljesen üresek értékes tápanyag szempontjából. Szerintem felesleges enni. Megeszed, jól laksz vele, tömíti a gyomrodat, áthalad a tápcsatornán és amellett, hogy szénhidráttartalma növeli a fenekünket más, egészséges hozzáadott értéke nincs.

Hozzávalók:
  • 50 g chia mag
  • 30 g szezámmag
  • 15 g napraforgó mag
  • 15 g lenmag
  • 40 g teljes kiőrlésű hajdina liszt
  • 160 g tisztított víz
  • 2 csipet Himalaya só
Elkészítés:
  • Minden száraz hozzávalót tegyünk egy tálba és hagyjuk állni kb. 10 percig. Azt tapasztaljuk, hogy a chia mag legfőképpen megszívta magát vízzel és jól besűrűsödött a magkeverékünk.
  • Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük el a masszát kb. 2 mm vékonyan.
  • A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Sütési hőfok: 175˙
Első sütési idő: 35 perc
  • Ezután vegyük ki a félig megsült nasit, a sütőt ne kapcsoljuk ki. Néhány másodperc hűlés után kezünkkel válasszuk el a sütőpapirtól. (Azért mert sülés közben kicsit ráragadt a víztartalom miatt és most azért kell elválasztani, mert utána könnyebb lesz felvágni.)
  • Vágjuk fel négyzet alakúra a lapot.

  • Így felvágva tegyük vissza még 15 percre a sütőbe.
Második sütési hőfok: 175˙
Második sütési idő 15 perc.

Ha elkészült hagyjuk kihűlni és utána tegyük zárható dobozba. Napokig eláll és jó ropogós marad.
 
Tippek Izától:

A magokat változtathatod, ahogy Neked tetszik és amelyiket Te szereted.

Jó nasizást!

Nagy ölelés :)

Iza.

Nincsenek megjegyzések: