2014. október 27., hétfő

100 % csirkemell sonka házilag.



Annyira egyszerű elkészíteni! Annyira finoman fűszeres és annyira szaftos, nyamiiii :)

Néhány érdekes, hasznos tudnivalót írtam a felvágottakról, a párizsiról. Ha érdekel, mivel akarnak etetni bennünket, olvasd el ezt a bejegyzésemet.

Visszatérve a sonkára.

Minden mentes!
Azaz csak természetes fűszereket, magas Omega3 tartalmú olajat tartalmaz. Semmi több.
Jah, meg zsírszegény pipi husit.
100 % csirkemell sonka házilag.

Ezt valóban bátran fogyaszthatod akkor is ha fogyni szeretnél, ha sportolsz és akkor is ha egyszerűen csak finom, ízletes felvágottra vágysz :)

Hozzávalók:
  • 1 egész, kicsontozott csirkemell
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 dl olíva olaj
  • Fűszerek: Friss kakukkfű szárastól, Himalaya só (természetes formában tartalmaz vasat), frissen őrölt bors, sültcsirke/ sülthús/ gyros vagy egyéb só mentes bio fűszer.
Elkészítés:
  • A húst fűszerezzük be, öntsük rá az olajat és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben, hogy a fűszereket jól magába szívja.
Befűszerezett csirkemell.

  • Mikor sütni szeretnénk, a csirkemellet kötözzük össze (hogy ne pillangó alakú legyen hanem henger)
  • Egy serpenyőbe dobjuk bele a kakukkfű szárakat körbe, középre tegyük a húst. Majd a hús minden oldalát néhány percig süssük meg (alul és felül is). Ez a folyamat összerántja egy picit a hús külső rostjait és így nem kell a sütőben sokáig sütni, ami kiszárítaná a húst. Ezáltal marad belül finoman szaftos.
  • Ezután vegyünk elő egy tepsit, tegyük bele a kakukkfű szárakat és rá a húst.
Serpenyőben hirtelen megsütött csirkemell kakukkfű ágyon, sütőben való sütés előtt.

  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Elkészült sonka.

  • Ezután tegyük rá egy vágódeszkára és kb. 10 percig pihentessük. Levághatjuk róla a kötöző madzagot és vékonyan, éles késsel szeljük fel.
Szeletelt sonka.

Kötöző madzag ne műanyagból legyen. Olyat válasszunk, ami bírja a hőt. (én egy asztali díszből kivett natúr, kötöző raffiát találtam, hihihi; kreatívnak kell lenni a konyhában)

Ami marad, azt tegyük hűtőbe.

Nagyon jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)

Iza.

Nincsenek megjegyzések: