2014. augusztus 12., kedd

Palacsinta sárgabarackos ToTu-val.



Diétázóknak, tejérzékenyeknek és cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlom.

Szénhidrátcsökkentett palacsintatészta és a töltelékben szinte 0% a zsír!!

Nálunk nagyon sokszor előfordul, hogy valami édességre vágyunk, gondolom sokan vagytok még rajtunk kívül is így ezzel.

A leggyorsabban elkészíthető édességek közé tartozik a pala, mi csak így hívjuk :)

A mostani receptnek az az érdekessége, hogy a palacsinta tészta szénhidrátcsökkentett és gondolva a tejérzékenyekre és a diétázókra, a tölteléket nem túróval, hanem ToTu túróval töltöttem meg.
Palacsinta sárgabarackos ToTu-val.
Gondolva a gazdaságos háztartásra is :) a túrógombóc készítésénél kimaradt egy kis darált mandula és DW 1:4 cukorhelyettesítő keverék. Ebbe löttyintettem pici kókusztejet és néhány palacsintát ezzel töltöttem meg. Így is nagyon finom :)

Sárgabarackos ToTu túró és a darált mandulás töltelék
 Hozzávalók:

Palacsintához:
  • 250 g Dia-Wellness palacsintapor
  • 500 g tisztított víz
 Töltelékhez:
  • 100 g ToTu túró
  • 2 teáskanál Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
  • 1 teáskanál Dia-Wellness vaníliás cukor
  • 2-3 kicsi, érett sárgabarack
  • 1 citrom lereszelt héja
  • pár csepp citromlé
  • 1 tojás sárgája (elhagyható)

Elkészítés:


A palacsintatésztához valókat keverjük el csomómentesen, majd tegyük félre állni addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

A töltelékhez minden összetevőt tegyünk egy tálba és villával dolgozzuk el. Tegyük hűtőbe.

A palacsintatésztát picit kiolajozott tapadásmentes serpenyőbe süssük ki, majd töltsük meg.

A fenti alapanyagokból én 9 palacsintát tudtam kisütni.
Nagyon-nagyon fincsi!!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nagy ölelés
Iza

Nincsenek megjegyzések: